torsdag 28 juli 2011

Ja å Kungen


Läser som en galning nu, är inne i en sån period!! Har läst ut "Jag är med bandet-en groupies bekännelser" å "Scar Tissue" som är Anthony Kiedis (sångaren i Red Hot Chili Peppers) självbiografi. Läser å läser å läser å kan inte göra nåt annat! Men ja älskar de!! Så ja bryr mig inte om sommaren fullkomligt regnar bort för ja har alla mina böcker!!

Ikväll blir de ja å Kungen. Har hört mycke om boken å är faktiskt riktigt spänd på att läsa den.... Blir nog en bra kväll =)

måndag 25 juli 2011

Kan någon hjälpa mig???????

Jag kan inte kommentera för det står hela tiden att jag ska logga in fast att jag gjort det!! Vad gör jag nu???????

HJÄÄÄÄLP!!!!!!!

Myggbetts vm???

Om man tävlar i vem som har flest myggbett i hela världen så tror ja att ja vinner..... Har fått miljontals nu när vi va i Småland, å de kliar järnet!!!!
En sak som ja alltid kommer att fundera över, varför får man alltid myggbett på fötterna?????? Där man lixom kliar i sönder hela sig!!!!

söndag 24 juli 2011

Bland kära vänner!

Så då va denna helgen över....

Åkte med farbror Peter till Braås igår för att umgås med alla härliga människor där uppe. Men varför köra den vanliga vägen när man kan ta en alternativ??? De sladdade å de va grusväg å de kändes som att vi va i ingenstans!! Vi passerade bla Hästaskallen.... Ja de finns verkligen ett ställe som heter Hästaskallen..... Märkliga smålänningar!!!

Tyvärr fick ja ett fint litet migränanfall så ja va hemma halv 12 inatt..... Halv 1 ramlade Fritte in, kröp ner i sängen hos mig fast han visste att han skulle bli utsparkad av sin sambo =) Men de är fint med vänner som tar hand om en när man inte mår helt 100..... Han är min bästaste, bästaste Fritte ever!!!

Idag har vi legat på varandra i soffan å tittat på golf!! Ja, de ska mycke till att ja ska erkänna att ja tittat på golf men de har ja gjort! En helt totalt hjärndöd sport som passade alldeles utmärkt för vårt sinnestillstånd idag!
Sen upptäckte ja att ja är precis lika virrig som delar av Johannesson-släkten så nu va de min tur att glömma kläder.... Men nu har ja ju en anledning att komma upp snart igen =)

Ikväll är de MotoGP å efter många om å men så är min Viasatmottagare igång igen! Alla kanaler försvann häromdan när de åskade men nu är dom tillbax så ikväll ska de dreglas vid Laguna Seca!! =)

Men först ska här messas med L å sen läsas lite i min sjukligt braiga bok!!

fredag 22 juli 2011

Men guuuuud!

Usch va man känner sig patetisk ibland.

Startar dator, startsidan kommer upp. Ja vet inne i min hjärna att ja ska till bankens sida men mina fingrar lägger sig automatiskt över f a c...... NAAAAJ! De va ente facebooktime!!!! Ja skulle ju fixa med räkningar!!! Åååååå va dum ja kände mig..... Fy mig själv!!


Har mått kasst dom sista dagarna så ja har legat nerbäddad å kämpat för mitt liv!!! Trodde blindtarmen skulle brista så ja målade upp värsta senariot i huvet! I själva verket lider ja bara av en extremt jobbigt manlig förkylning å de känns som att hela min kropp ska gå sönder.... (ok, måste nog förklara! När ja säger manlig förkylning menar ja mensvärk då en kär vän till mig jämnförde dessa två saker.....)
Tror ja ska pallra mig till en läkare kanske å kolla upp mina bekymmer.....

Iaf så är ja på benen nu! WOOHOO!!
Åkte med päronen till Bauhaus i Malmö igår å köpte världens finaste skåp för verktyg där nu alla mina dyrgripar vilar! Inte ska mina små kära verktyg ligga nerpackade i flyttkartonger nu när ja har ett fint skåp att lägga dom i =) Hittade även alla papper med fonetisk skrift från Alfie å hennes fina tavlor å min lilla Orvar. Total lycka!!

Tog en tur till lilla, rara, söta Anna innan å hällde i mig massvis med kaffe. Inspirationen började flöda för oss bägge så nu skissas de på lite smycken å Anna skissar på kläder =) Tur man kan sparka på varandra lite så man kommer på banan igen.


Underbara L, din lilla pappskalle ;) Finare sms kan man ju inte hitta!! Vi ska till Karibien, ja å L. El iaf skulle vi de inatt när plötsligt planet till Skottland förvandlades till en stor piratbåt i Karibien. Sjuka drömmar men de kan va ett tecken..... El va vet ja?! =)


Nu ska ja fördjupa mig i "Jag är med bandet", en groupies bekännelser =)

måndag 11 juli 2011

God morgon!

Ja inte kan ja påstå att ja är pigg iaf men ja är vaken. Blev tidigt idag då de har börjat nåt som heter semester för vissa! Aldrig hört talas om nåt så dumt, å va ja har förstått så ska man va ledig?! ;)
Nja, ja har denna veckan oxå sen är de stängt så då får ja oxå lite ledigt...

L har varit på besök i helgen.
I fredes blev de litta vin å öl på altanen å självklart fnitter vid läggdax =)
Sen i lördes va vi iväg en runda med jobbet på dan å sen blev de Killebom i Sölvesborg. Kan väl känna att de hela va en mindre variant på Kristianstadsdagarna å de är inte ok med kö in till öltälten!!!
Igår blev de slappt hela dan vilket ja är evigt tacksam för. Blev tidigt i säng för ja, ja är ju redan uppe!! (ja, ja är sjukt imponerad av mig själv att ja redan är vaken!!!)



Denna veckan blir de jobb, sen till helgen Varberg å Wheels & Wings, mys med Frida å Wilma å sen får ja nog reda ut va ja ska göra nästa helg igen...... Fick precis en känsla av att ja har dubbelbokat mig..... Både till L å till Braås...... OOOPPPPSSSS!!! =)

Nu ska ja titta på soluppgången innan ja kör till jobbet!!

fredag 8 juli 2011

....

Kära herr statsminister.

Tänk er följande senario:

En kvinna är på väg till sitt jobb då en man närmar sig henne och griper tag i hennes arm. Hon får honom att släppa och går vidare.
Kvinnar tappar sin cykel och är i färd med att plocka upp tidningarna som fallit från hennes cykel när samma man kommer fram till henne igen och börjar ställa frågor, frågar efter hennes namn och om hon är från stan. Hon säger sitt förnamn och bekräftar att, ja, hon kommer från stan.
Mannen säger då att han vill ligga med henne och upprepar sig flera gånger. Kvinnan förklarar för varje gång att hon inte är intresserad.
Mannen grepar tag i henne och släpar iväg henne samtidigt som han säger: "Antingen knullar jag dig eller så dödar jag dig. Jag har en kniv på mig"
Därefter slår han henne och upprepar vad han vill med henne.
Han släpar med sig kvinnan till baksidan av ett hus, urinerar, slår kvinnan igen och sedan tvingar henne att utföra oralsex. Han drar sig ur efter någon minut, går och urinerar igen för att sedan tvinga kvinnan på nytt att utföra oralsex.
Efter detta lägger han sig över henne och utför en vaginal våldtäkt. När han är klar drar han upp byxorna och skyndar från platsen.

Mannen döms till 3 år och 6 månaders fängelse samt utvisning till Eritrea där han kommer ifrån. Dock avslås utvisningen och staffet sänks till 3 år pga Amnesty:

"Oavsett vad man har begått för gärningar finns det ett absolut förbud mot att skicka tillbaka en
person till ett land där han skulle komma att riskera tortyr"

Mannen har rymt från fängelse i sitt hemland där han skulle avtjäna ett straff för krigsvägran och hade mycket troligt blivit torterad ifall han blivit utvisad från Sverige.

Men kära herr statsminister, tänk dig nu att kvinnan i detta sammanhang är din fru. Eller ännu värre, din dotter.
Är det fortfarande synd om mannen ifall han hade blivit utvisad och utsatt för tortyr???


Mannen befann sig i samma stad som kvinnan med anledning av att hans flickvän var på sjukhuset och utförde en abort.

26 april i år blev en kvinna utsatt för en mycket brutal och rå våldtäkt i Eskilstuna. Misstänkt gärningsman? Samma som begått ovanstående våldtäkt.
Hans namn är Henok Werie Fre och är nu efterlyst, misstänkt för våldtäkt.

onsdag 6 juli 2011

Glömde ju säga att bror min va på besök idag!



Varm i hjärtat...

Hmmm av någon anledning så kan inte ja svara på mina kommentarer så ja gör väl de här då:

Mirijam: Ja men herrejösses! Du är ju hur tuff som helst. Nästan som den där storasystern man aldrig fick men som man ser upp till. Å du sysslar med Roller Derby, hur coolt är lixom inte de?!

Alfie: Pjaaaa... Du har ju helt rätt, ska du hänga med??!! ;)



Ååååå ja blev helt varm i hjärtat innan idag!! Frida ringde å de va jäääääättelängesen vi pratade! Å hon undrade om ja skulle flytta hem igen, hem till Varberg! Ja vet hur mycke hon vill ha hem mig å ja vill väl oxå på ett sätt men de får nog kanske vänta lite. Vi kommer iaf träffas snart för ja ska ju upp på Wheels & Wings :-D Har precis lagt på luren med henne nu igen för vi blev inte färdigpratade innan. Saknar henne!!!


Sen blev ja lite varm i hjärtat av att upptäcka att min papps är ju bara världens bästa!! Nu är hojen min tvättad igen å har inga lik alls på sig =) TACK PAPPS!!!

Nu ska ja strax krypa ner i sängen, tröttsamt att börja tidigt!

tisdag 5 juli 2011

Tänker så de knakar...

Har haft en djup diskusion med moder nu om mina alternativ här i livet. Ja står lite vid ett vägskäl med 3 alternativ där alla tre är lika spännande å kan bli hur bra som helst el hur dåliga som helst. Men ja har inte riktigt bestämt för vilket ja ska börja med.

Alt 1:
Öppna eget som guldsmed å ge de en chans

Alt 2:
Söka guldsmedsjobb någonstans i landet å flytta

Alt 3:
Åka utomlands å söka jobb


Ja har inget som binder mig för tillfället så de är nu ja ska ta chansen att göra något som ordnar lite livserfarenhet. Men ja vet inte vilken erfarenhet ja vill ha först?!

De kommer bli bra vilket som de vet ja. Så nu ska tankeknölen få jobba lite =)

måndag 4 juli 2011

Back again!

Har funderat på allvar att sluta blogga men blev sjukligt inspirerad innan av Mirijam efter att ja insett att hon träffat min bror i helgen på ett bröllop.

Har läst hennes blogg ett tag å känner att hon är lite av min hemliga idol. Tycker hon verkar va en grymt härlig tjej å önskar alltsom oftast att man hade kunnat skriva som henne....


Men men, ja skriver väl på mitt sätt då =)

Helgen som var har spenderats i Nkpg för att titta på BK Dyngraks årliga fotbollscup, bo på hotell å mysa med L.

Hade verkligen sjukt kul även om de kom en hel del regn i lördes å även fast ja va väldigt bitter å bitsk efter att ja inte fått mat på..... 12h!!!
Men de är alltid lika kul att träffa L å alla underbara människor =)


Slutade tidigt i fredes, kastade mig i bilen å körde hem till L & R. Slängde över min packning till deras bil å sen förbarmade sig L över mig å körde hela vägen upp till Nkpg. Släppte av R hos Ryda sen checkade ja å L in på vårt hotell.


Fixade å trixade sen gick vi ut för att dricka öl å käka. Slöt upp med grabbsen å maten fick vänta. Istället blev de öl å drinkar i mängder. Kvällen va hur bra som helst å slutade nästan precis som ja trott :-P



Lördan fixades å trixades de lite till, shopping å sen fotbollscup. Även om regnet kom efter nån timme så kändes de helt ok för de va inte kallt å ölen smakade bra =) Dock va kläderna något leriga men de är smällar man får ta!


Utgång på kvällen, ja va måttligt jättesur efter div saker å att ja va helt utan mat i 12h! Men efter en efterlängtad plankstek mådde ja lite bättre igen =)


Åkte hem igår å de kändes sådär. Vill ha fler timmar med L för vi hann inte riktigt med tjejsnack känns de som.... Men hon kommer antagligen på fredag å då kan vi ta igen lite!!

Så nu får vi se om ja kan lyckas skriva lite oftare kanske, lovar inget! =)