måndag 31 december 2012

Mer hockey åt folket!

Sista dagen på 2012 och facebook är fyllt av statusar med "Gott nytt år" och alla bloggar är en genomgång av vad som hänt. Jag tänker absolut inte vara sämre, kanske skiter i fb men min sammanfattning kommer här på bloggen, antingen senare el imorgon.

Men denna dagen är inledd med filmen Goon och nu blir det Sveriges 50-öringar som ska spela mot Finland. Självklart hoppas vi på svensk seger så semifinalen är säkrad!

Återkommer efter hockeyn!

torsdag 27 december 2012

Ooooooopppsss!!










Jag mår bra, Ninnie mår bra, bilen mår bra men inte bakskärmen.....

Blixthalka och plötsligt en rejäl sladd. Styrde upp första, andra, tredje, fjärde, femte och sen in med röven i vajerräcket.... "Helvete, mammas bil...."

Bärgaren var snabbt på plats, åkte in och lämnade bilen hos bildoktorn och sen fick vi skjuts ända till dörren! Så nu ska allt med papper fixas. Mor och far är underrättade, jag är hemma och faktiskt glad att jag inte frontade räcket....

Jävla skit-torsdag....

Har slutat vänta för längesen!

Det är en himla tur att jag har lärt mig att inte vänta hem vänner även om dom sagt dom ska komma! För hade jag inte lärt mig hade jag fått spendera många timmar denna jul med att vänta och känna besvikelsen än en gång.
Denna gången slapp jag besvikelsen och eftersom jag lärt mig, slapp jag även stå med en massa extra mat och dryck som hade gått till spillo... Ja, maten då, drickan håller vi för oss själva :)

Blir en senare dag på jobbet idag. Väntar på ifall Ninnie är ledig idag, hon vill så gärna se hur hennes ring blir tillverkad. Sen är det lite annat smått och gott som ska fixas på jobbet.

Första bilden på Ninnies ring, stämplad och redo för att bli bockad!

onsdag 26 december 2012

Tillbaka för ett ögonblick...

Hej hej, jag är här nu!
Kan inte påstå att jag mår 100% igen men jag börjar ta mig upp. Planerar och funderar för att få ett fungerande liv 2013, har en mamma och en sambo som stöttar för fullt och gör allt för att få mig på bättre tankar.

Julen kom och har nu regnat bort.... Det som är mest tragiskt är allt regn för nu ser allt grått och trist ut...

Dan före dan före dan firades hemma hos sväronen. Middag, snaps och vin samt en riktigt trevlig kväll stod på agendan!
Jag dricker normalt inte snaps men lyckades få i mig allt efter 7 försök ;)

Dan före dan var det äntligen dax att få kramas med brorsonen!!!! Som jag längtat!!!! Vägrade släppa honom så han fick sova en runda i fasters famn :)

Julafton spenderades en stund hos Macs farmor där det blev julmat och efter det bar det av hem till mamma och pappa för att äta igen! Blev alldeles för mycket mat!!!

Men vi har mööjjsst och umgåtts, precis som det ska vara på julen. Nu kommer det vara lugnt ett par dagar och sen blir det en sväng till Kungsbacka för att kramas med Camilla, Putte, Destiny, Capone och Saga!!!!!! Ska se ifall vi hinner inom fam Lyhme/Nilsson i Varberg på vägen hem för att spana in deras nya hus! :)


torsdag 20 december 2012

Återkommer...

Jag är sur, bitter och tvär! Återkommer när jag är på bättre humör...

fredag 14 december 2012

Gårdagen:

Gårdagen bestod av:


Besök av finaste Anna och lillfisen Pixie!





Stackars barnet hade inget halsband men sicken tur då att jag är guldsmed och alltid har något hemma på lager! :)





10mm tunnlar till öronen blev klara och fattade!


Notraden blev helt klar och postades i ett litet fint paket så nu får vi hoppas att Annas svägerska gillar det och att hon kan se att det är första noterna i hennes egna bröllopsmarsch :)

onsdag 12 december 2012

När vi lär barn att hata...

Hörde först idag talas om inlägget på facebook som Natashja Blomberg skrivit till H&M ang deras tröjor med tryck på TuPac. Herre min jösses vilket rabalder det blivit. HÄR är länken till hennes egna blogg ang detta.

För er som inte hänger med, TuPac var en rappare som blev dömd och har suttit inne för våldtäkt.

När blev det ok att skriva "hoppas du blir våldtagen", "tjockis, hoppas dina barn blir våldtagna", "skjut dig själv", "dränk dig själv" etc. etc.?

Vi kan själva sitta och säga att barn är elaka och vi kämpar mot mobbning på alla håll och kanter i detta landet för att ingen ska få växa upp i misär men ändå är det ok att skriva såhär på facebook?? Till en människa som ställer en fråga till en klädjätte om hur dom tänkte?

DET ÄR INTE OK!!!

Vi lär barn att hata genom vårt agerande. 
Nu verkar dom flesta vara just barn som slängt ur sig kommentarerna, något dom aldrig skulle vågat göra i ett möte ansikte mot ansikte mest troligt, men det är fanimej inte ok överhuvudtaget!

Vi lär barn hata genom allt vi själva säger och gör. Säger vi att mat är äckligt, att vi hatar grönsaker, ja då hatar barn också det. Säger vi att man ska hata ett visst lag inom sport, ja självklart säger barn samma sak och agerar precis som vi! NÄR SKA VI FÖRSTÅ ATT DETTA INTE ÄR OK????

Blir så jävla förbannad! Men visst, fortsätt lära barn att hata och sen hyckla med hur jävla duktiga ni är genom att ni hjälper till att reagera och agera mot mobbning!

IDIOTI!

Klädsel....

Igår var första gången som jag hade mjukisbyxor på mig på jobbet! Kan säga att det lär INTE hända igen på bra länge!!!!

Kände mig så trött och slafsig!!! Jag sitter helt ensam i min lilla verkstad och skulle kunna ha på mig precis vad som helst men nepp, jag kommer inte bära slashasbyxor något mer!! Fy fan för känslan som infann sig igår, den var inte ok!!! (och detta kommer från damen som för måååååånga år sedan hade pyjamasbyxor på jobbet en lördagsmorgon kl 6!!! Men då var jag helt ensam och satt på ett callcenter och träffade inte en människa!!)

Anledningen till att det blev mjukisbyxor igår var att det var kallt så långkalsongerna åkte på och dom är lite för tjocka att ha under andra byxor. Så det blev skidbyxor ute bland folk och sen på med mjukisarna när jag var i verkstan. Men idag är det kalasbyxor och jeans som gäller!
Tog en jäkla tid att klä på sig för kära hjärtat har en kärlek till att torktumla ALLT!!!!! Så idag blev det extra pust och stön för att klä på sig!

Men, nu är jag fullt påklädd, har ljuvliga Foo Fighters i öronen och är på väg till jobbet!





tisdag 11 december 2012

Handboll på tv...

...och det innebär att denna damen sitter bänkad i soffan och skriker för full hals åt tv:n!

Blir vansinnig när dom spelar som nollor och igår fick jag byta kanal annars hade fjärrkontrollen åkt genom tv:n....

Jaja, hjärtat får iaf se the real me när jag sitter här och gormar!

Tjing på er!



måndag 10 december 2012

Missförstå mig inte!

Faktiskt, jag gillar snö! Även om jag precis varit ute och skottat fram en brevlåda och en uppfart, så gillar jag snö. Tror nästan jag ska kolla med lille fiskusinen om han fortfarande har 2 snowboards och om jag får låna en. Hade varit sjukt kul att ut och leka med en sådan igen :)

Känner mig inte alls avundsjuk på Lina som precis ringt från ser sjukt varmt Karibien, dels var hon bakfull så det är jag verkligen inte avis på ;) men jag gillar december och vinter!! Hoppas hoppas hoppas innerligt att vi får en vit jul!!!!!!

Nu ska bara julklapparna inhandlas och fixas men jag orkar inte stressa.... Lär väl köpa allt den 22:e för 23:e ska jag mysa och gosa med världens sötaste unge!!!!!!! :D



lördag 8 december 2012

Julkalender med tävling!

Hur kul är det inte att tävla om saker?! Själv är det bland det bästa jag vet, sitta hemma, tävla och hoppas på vinst! Tack vare det har vi ju fantstiska väggord i sovrummet och fina svalor som fortfarande inte kommit upp.... :)

Nu har jag tack vare underbara Katta hittat bloggar som tävlar ut saker VARJE dag fram till jul! Helt fantastiskt!!!

Idag tittade jag in hos Liie och lucka 8 är ju bara så helt perfekt!!! Så japp, självklart är jag med och tävlar och hoppas på vinst

Har tittat på World of shape och fitnessfighten efter att Mirijam deltagit. Men pengar fanns inte så det blev bara lagt på is. Men nu kan man vinna!!!! Tänk om denna fluffiga dam vinner och kan bli snygg sådär lagom efter jul så nya lilla fisen tycker sin faster är snyggo?! ;)

Klicka på alla understuckna ord så kommer ni direkt till det jag skriver om, fantastiskt hur enkelt allt är va?! ;)



torsdag 6 december 2012

Alldeles ny...

Han är alldeles ny och så gudomligt söt! Känner mig stolt över storebror och hans sambo, att dom fått en sådan söt pojk.





Har lite ont i hjärtat av att se honom och veta att jag ska behöva vänta ända till den 23:e innan jag får gosa!

Så ny och så fin! <3

onsdag 5 december 2012

WIIIEEE!!!!!!

JAG HAR BLIVIT FASTER TILL EN LITEN POJK!!!! (....igen...)



tisdag 4 december 2012

21:30




Mannen har makten och nu tänker jag sova! God natt alla! :)

20:30




Hjärtat har köpt ny fjärrkontroll till sovrummet som nu ska installeras. Så snart slipper vi kanske gå upp från sängen för att byta kanal!

19:30




Sprang inom Apoteket och testar nu en ny droppe för röda ögon!

18:30




Promenad hem i snön efter handling av mat på Maxi!

17:30




Matchar raggisar och trummisar!

16:30




Sitter på en lite försenad buss, ser bilar passera och funderar på att packa ner ett litet överlevnadskit i väskan till imorgon!

15:30




Messar med svärfar ang Rögle-HV71 på lördag!

14:30





Haft kundbesök som resulterat i att dessa tunnlarna mest troligt blir sålda när dom är klara samt en beställning till på en tunnel!

13:30




Bryter naglar för full hals i verkstan idag!

12:30

Har hänt mycket sista timmen så därför blir det ett instakollage!



Har messat med bror som är sjukligt frustrerad av att bara vänta på bäbis som hellre värmer sig i svägerskans mage än kommer ut i ett vintrigt land!

Har konstaterar att jag fortfarande är sjukt röd i ögat, idag är det glasögon och inga linser i....

Dagens lunch är gårdagens bortglömda matlåda med köttfärssås och spagetti!

11:30




Det är nu man ställer sig frågan: kan detta verkligen bli snyggt?!

(ångrade mig och lödde dit pauser istället för att fräsa!)

10:30




Löder fortfarande noter och ska strax fräsa ner pauser!

09:30




Tar mig en kaffepaus!

08:30




Löder för fullt! Kan hända detta smälter nu!

07:30




Framme i verkstan och inneskorna på!

Ett foto i timmen?!

Gör som Katta gjorde igår, nu ska jag bara försöka komma ihåg det!

06:30



Strax dax att gå ner till bussen och sladda iväg till jobbet!

måndag 3 december 2012

Hur mår vi egentligen?!

När jag inte mår riktigt bra så skriver jag ingen. Varför? Tjaa mest för att jag inte kan sätta fingret på vad som är fel!

Fick frågan igårkväll hur jag mådde och om jag haft en bra helg. Jadå, helgen har varit kanon! Mööjst i soffan med mannen hela fredagen, middag hos hans farmor i lördags och första snön och igår blev det mööjs med Jenny som tog tåget in till oss. Så ja, helgen har varit bra!
Men hur mår jag?
Jag är frisk så när som på att mina ögon blir röda och kliar och ibland det lite ont! Nej jag har inte ögoninflammation, mina ögon blir röda ändå men med linser i blir det bättre... Fast inte idag...



Så jag droppar för fullt!




Jag är less på mig själv att jag tappat all träning, känner mig svullen och allmänt tjock då inga kläder passar och jag får knappt plats med strumpbyxor under jeansen som jag fått innan!
Jag mår helt enkelt inte bra. Ska göra ett tappert försök att ta tag i träningen igen ikväll för jag kräker snart på mig själv!

Jag hittar inte balansen på allt som ska göras och på allt som vill göras! Har ingen aning om vilken tråd jag ska börja rycka i för att nysta upp allt!!! Blir tokig!

Men annars är jag fullt frisk, njuter av att snön är här, värmer mig just nu med varm choklad och har "lånat" ett par raggsockor som mor stickat!






Väntar fortfarande på att bli faster, idag är det dag 5 över tiden så snart är nog väntan över för alla!

Nu lite kex och ost och sen ut i verkstan igen och jobba!