onsdag 31 juli 2013

Woohoo: klänningen är klar!!

Har suttit nu i ca 2h hos fina, lilla Anna och gjort det allra sista på klänningen jag ska ha på brors bröllop. Vi är grymt nöjda bägge två och samtidigt förvånade att resultatet blev så bra! Faaaaakk vad grymma vi är! :)



tisdag 30 juli 2013

Sked?







Hade grymt svårt att somna igår och tankarna snurrade rejält gällande min brors bröllop. Allt från min klänning till mitt hår och mina smycken. Jag bär sällan smycken vilket får många att höja på ögonbrynen iom jag är guldsmed. Mitt smyckesskrin är fullt av både egentillverkade och inköpta smycken men jag ville ha något....speciellt och annorlunda till bröllopet. Visste att jag hade två silverskedar liggandes på jobbet och tankarna började snurra kring vad det kunde bli av dom. Jag beslutade imorse att jag skulle fråga mamma vilka smycken hon tänkte bära och tillsammans beslöt vi att jag skulle tillverka vars ett halsband av dom gamla skedarna. Så tja, resultatet ser ni ovan, mitt halsband är översta bilden med bara en pärla och mammas är det under med två pärlor :)

Så nu slipper skedarna ligga ensamma och övergivna i en låda, nu ska dom på bröllop istället!!

måndag 29 juli 2013

Fika och shoppa; två saker jag kan väl!

Jobbade igår, hade ont i hela hjärtat när jag åkte. Lillfisen och Mac fick lite tid tillsammans istället och Mac var snäll och uppdaterade mig med jämna mellanrum.




Nyvaken liten grabb hemma hos farmor :)

Värmen och allt det kvava i luften tar hårt på oss alla och det märktes tydligt igår på jobbet. När jag skulle hoppa i säng var det 27 grader ute och till min besvikelse 27 grader inne oxå...

Efter jobbet idag blev det en snabb dusch sen finfika med Sonja på körskolan. Tanken var att verkstan skulle fått ett besök men jag insåg att det bara skulle bli stressigt, så jag "tvingade" med mig Sonja ner på stan :) Massa affärer besöktes men fullt så mycket som jag drog i följde inte med hem. Men nya byxor, kjol, klänning och linne fick titta hem till mig :) Borde kanske rensa och organisera i garderoben oxå...

Nu är det tv-slö-tittande på gång och imorgon väntar en heldag i verkstan :)

Dessa hittade ut ur verkstan i helgen förresten:






söndag 28 juli 2013

Idag vill jag verkligen inte :(

Sitter på tåget på väg till jobbet. Men just idag vill jag faktiskt inte alls jobba...

Lillfisen har sovit hos oss inatt, allt har gått bra och Mac har lyckats smita undan bajsblöjorna!
Han var lite smått ledsen inatt men det var mamma/pappa-saknad.

Känns skönt att det bara är knappt 2v till bröllopet för då får jag träffa honom igen! :)



lördag 27 juli 2013

Fullt upptagen!

Är fullt upptagen med att ha brorsonen på besök!! Återkommer senare!














torsdag 25 juli 2013

Myggjävlar!

För tillfället sover jag inte speciellt bra, vaknar mitt i natten av att jag kliar på mig. El snarare river så hårt jag kan!!
Myggbetten från vår lilla skogsrunda är inte och leka med, precis sådär stora, svullna, varfyllda och kliande som jag minns att myggbett är! Har varit skonad ett tag och bara fått pyyyyttesmå och lagom kliande saker men ikke, nu var det dax för the real stuf igen!

Självklart går det ju inte få en bra bild och dom flesta betten smyger in sig i mina tatueringar men ändå, kolla:


Ser ni?? Den lilla pricken och sen det röda runt??? Vavavavavava???

Jobbade igår, tyckte vi skulle åka på marknad. Kan nu såhär i efterhand meddela att marknaden i Åhus blir det aldrig mer!! Bland det sämsta jag varit på och inte alls som när jag var liten!!

När kvällen led mot sitt slut och damerna hade åkt ur fotbolls-em, ja då passade jag på att träna lite och svettades floder!



Idag är det bara liiiite som står på schemat, vi får väl se vad vi hinner med ;)

tisdag 23 juli 2013

Motsägelsefull!

Dagen har bestått av:
• Vägning, jag består av 77,2kg muskler/fett/vatten/skelett/organ/och lite annat jag inte orkar rabbla
• Frukost
• Rask promenad i nästan 1h, blev ihjälbiten av mördarmygg och besteg en grym jävla rövtränarbacke samt fick titta på Hässleholms vattentorn under promenaden
• Duschade och dog lite
• Promenad till affären för att handla duschtvål som vi insett kommer ta slut i rask takt nu i värmen
• Sushilunch
• Uppsägning av gymkort på Fitness24Seven
• Solning på balkongen
• Tripp till mor och far, betalade företagsfakturor och hämtade ut viktiga paket
• 30min mage/rygg-träning via ajpäden i väntan på kvällsmaten som älskling fixade
• Dusch

Nu är det sängdax, jobb imorgon!








Btw, hittade ni något motsägelsefullt med dagen? ;)

måndag 22 juli 2013

Badflicka 2013

Jag kan verkligen inte minnas sist jag låg ner på en handduk, i närheten av en sjö el ett hav, solade i bikini och sen hoppade i för att bada!!! Men idag har jag gjort exakt det! :)

Efter jobbet blev det stekt ägg och kaffe med mannen sen hoppade vi på bussen till Mala och Sparrsjön. Allt detta hittar man strax utanför Hässleholm och det var en pyyyyyytteliten badplats och totalt var vi kanske 40 pers. Alltså helt lagom! Inget trängsel, inget spring och bara lugnt och stilla. Vattnet var kallt direkt när man hoppade i men det höll säkert en 22-23 grader.








Jag nådde punkten i söndags, den punkt då jag vill kräkas på mig själv. Varför? Jo i denna värme gnuggas låren mot varandra och det känns äckligt och jag föreställer en 160kg's människa när jag tittar i spegeln. Så det flyttades in en app i ajpääden och vips så körde jag träning i 30min på jobbet. Imorse följde jag mitt nya mönster, tränade innan jag packade ihop mina saker och kunde lämna jobbet med ett leende på läpparna.
Tanken är nu att tvinga med mannen till gymmet, känner dock att min lilla simning idag räknas som lite träning för axlarna vill avge en liten form av träningsvärk. Jag storgillar det! :)

Imorgon är det ytterligare en ledig dag med älsklingen som står på schemat, en lång morgonpromenad, "invägning" och sol/bad står på schemat. Även en runda på hojen och betala jobbfakturor ska försöka hinnas med.

Nu kör vi, el?!

söndag 21 juli 2013

Goda gärningar och latinofestival!

Gårdagens goda gärning bestod av att hjälpa 3 colombianska tjejer komma med tåget ner till Malmö och latinofestivalen. Stackarna stod vid stationen i Älmhult, förstod inte hur man köpte biljett och första människan dom frågade om hjälp hos var en sur jävel!

Jag fick med dom på tåget och tänkte att en trevlig diskussion ev kunde uppstå med en konduktör då dom saknade biljett men just igår verkade dom inte kolla biljetter! Väl i Hässleholm kunde vi köpa biljett med kontanter och tjejerna kom med tåget till Malmö.

Själv gick jag hem, drack kaffe med hjärtat, handlade kvällsmat och sen tog vi oxå tåget till Malmö. Mac hade hittat latinofestivalen på fb tidigare i veckan så planen var att åka ner om jag inte var för trött efter jobbet. Uppenbarligen var jag ju inte det eftersom vi åkte :)




Självklart testade vi matutbudet, många + på det :)

Dom tre colombianska tjejerna vinkade glatt när dom såg mig och det kändes skönt att ha hjälpt dom! :)

Farbror Folke kom oxå ner och plötsligt hittade vi en alldeles egen kokong att ta familjefoto i



Väl hemma passade jag på att sova medans mannen gjorde kvällsmat, var uppe snabbt och åt sen blev det sängen igen! Kalla öl i sommarvärme är grymt farligt för mig ;)

Nu är det åter jobb sen blir det 2 lediga dagar med mannen ❤

Hepp!

torsdag 18 juli 2013

Systuga för fulla muggar och gravidförvirring!

Dagen har varit sjukligt lång men helt fantastisk. Extra lång blev den tack vare ett långt telefonsamtal igår och lite sömn på jobbet men men, vad gör man inte för sina kollegor?!

Efter jobbet blev det snabbt iväg till Knislinge för att hämta mitt paket från Jotex. Hade hoppats på att ha allt hemma redan i tisdags men Patricia+paket verkar inte vara en bra kombo just nu.
Även pärlsakerna hade landar hos posten så det kunde oxå avhämtas.

Sen blev det bilfärd till Hörvik och lilla Anna. Packade upp paketet från Jotex som skulle innehålla 3st fransdraperier men istället innehöll det 2 fransdraperier och 1 par jeans-shorts?! Ringde och skällde, beställde mer fransar och krävde ha det senast på måndag då jag redan betalt för expressleverans en gång och dom uppenbarligen har synskadad personal som packar?!

Kom igång med att sy iaf, en testklänning slängdes ihop snabbt som blev något stor upptill men perfa över höfterna. När Anna väl tänkt och pysslat sydde vi i det riktiga tyget istället. El ja, Anna sydde, jag fixade med mina fransar!!

Men söta Anna var lite förvirrad (hon skyller det på graviditeten som det bara är 2v kvar på!) och till slut fattades det knappt 5 cm i ryggen.... Men hon lyckades styra upp allt kanon, allt är löst och kommer bli sjukt snyggt! Nu är det sista bara fransarna, sen ska nog allt vara fixar och jag kan bära en ny, snygg klänning på brors bröllop :) Taggen heter RillEsa2013❤ på instagram, hoppas jag kan fylla på där ordentligt ;)

Efter många timmar med symaskiner, frukost, lunch, glass, kaffe, Pixiemöjs och underbart sällskap begav jag mig åter till Knislinge. Dels för att skicka tillbaka jeansshortsen och hämta ut nya ultraljudet som kommit!!!! :)

Tog en snabb kaffe med mamma sen var nästa stopp Hässleholm. En efterlängtad dusch, massa pussar på mannen, kvällsmat och nu äntligen sängen. Är helt färdig men medans mannen får efterlängtad och välbehövlig egentid imorgon så passar jag på att jobba 24h. :)











onsdag 17 juli 2013

3 i rad!

Slappar lite i soffan men Ugly Betty innan det är dax för jobb. 3 pass står på schemat.
Imorgon bär det av till Anna för lite systuga, får se hur långt vi hinner. Vi är båda angelägna om att få klänningen klar fortast möjligt med tanke på att bröllopet är om 3,5v och Anna är beräknad att föda om knappt 3v!!! Så ja, det kan hända det blir bb istället för en färdig klänning :)

Har varit i verkstan 2 dagar och hämtar upp positiva tankar. Även om jag fick bråkat med mitt ultraljud igår igen! Nytt är beställt, betydligt dyrare så klart men förhoppningsvis betydligt pålitligare oxå!!

Brors ring är HELT KLAR och svägerskans väntas hem nästa vecka från fattaren! Sen hoppas jag att pärlpaketet kan anlända snart så jag hinner trä om ett halsband som Esa vill bära på bröllopet. När det är gjort är i princip alla mina uppgifter klara, det enda som återstår är att vara lite barnflicka men det ställer jag med glädje upp på :)


"Råkade" fixa hem lite mer Once Upon A Time igår så nu vet jag vad som ska göras när tid finnes ;)

Ha en bra onsdag!
Tjipp



tisdag 16 juli 2013

Passar på:




Lite virusletning + en formatering på lilla datorn görs medans jag skuttar in i verkstan och fortsätter vara kreativ! ✌

måndag 15 juli 2013

Jeeaaj, verkstadsdag!

Måndag och nu känns det att dagarna rinner iväg sjukt snabbt!

Jobbade i fredags och jobbhelg 2 utav 4 är klar. Lördags passade vi på att åka till Mellby för att fira svärfar och väl där upptäckte vi att det var fler som passade på :) Plötsligt satt jag och drack vin, vi blev bjudna på planka och sen när vinet var slut var det dax att åka hem igen :)

Igår blev det en riktigt slappedag, det var riktigt skönt att veta att vi kunde ligga i sängen hela dagen utan massa måsten! Sen att vi vaknade tidigt och gick upp är ju en annan femma :)

Älsklingen räknar ner dagarna till lite ledigt och hans semester kunde inte infalla bättre, jag jobbar endast 2 pass hela den veckan!!!

Idag och imorgon spenderar jag i verkstan för att få allt klart till bröllopet. Onsdag blir det jobb och på torsdag kastar jag mig på tåget för att åka till Anna och få klänningen sydd :) Tyg hittades efter många om och men och fransar hittades av en slump i lördagsmorse! :)

Kanske dax att dricka upp kaffet, klä på sig och sen åka?! Har ju en del att göra ;)



torsdag 11 juli 2013

Varför är det jobbigare att cykla än att springa?!

Efter jobbet idag var det bestämt att jag skulle hem till moster. Men plötsligt har skånetrafiken beslutat att bara köra varannan timme till Knislinge?! Så jag hann hem och packa ny väska samt kolla lite på once upon a time (har lyckats bli BESATT!!!)

Hoppade på bussen och promenerade snabbt hem till päronen för att hämta min cykel som står i deras garage. Foo fighters i öronen och snabba skor på fötterna så trampade jag iväg. Och dog efter ca 3m!!! Maaaj gaaad i himmelen vad jobbigt det var!! Gick nog igenom alla 24 växlarna, hade andnöd och stumma lår men jag tog mig dit! Ca 5km med mest grusväg och jag kunde pusta ut (läs: FLÅSA!)
Prat med moster och med hennes man, lunch, kaffe och medans moster tog sig an en kund, (moster äger och driver Annas Bio Care), satt jag i solen och spånade på saker jag måste beställa.

Sen blev det en runda inne i mosters affär och en snygg väst fick faktiskt följa med hem.

Nu inväntar jag mamma för att dricka lite kaffe innan jag ska hem och pussa massor på min man! ❤




Cykeltur-check!



Dreglade inför ny beställning av saker :)




Passerade massvis med mjölk på väg till och från moster!

måndag 8 juli 2013

På benen med ärlighet i kroppen!

Helgen sprang iväg! Fredagen spenderades i en försummad verkstad, beställningar ska måste fixas och det är dax att må bra igen!!

Sen blev det middag med älskade mamma och pappa då mamma tyckte att Mac kunde likväl bjuda dom oxå på dansk fläskstek som att vi skulle äta själva :)

Sen blev det någon timmes sömn innan jag begav mig till Ronneby och sen Johannishus på möhippa för finaste svägerskan ❤
Lördagen var helt fantastisk och jag misstänker att Esa fick precis en sån möhippa hon ville ha :)

Efter ytterligare mindre sömn begav jag mig igår till jobbet för ett 22h-pass och nu, äntligen, står jag på perrongen för att ta tåget till Kristianstad och möta upp söta Anna för lite lunch sen tygköp till klänningen jag tänker ha på bröllopet.

Tiden springer iväg för mig och visst jag är stressad inför allt som ska klaras av. Men jag får nog snart ro :)

Lite lättat hjärta har jag iaf, skönt när man får tid att sitta och prata ut med vänner när sprickor börjar uppstå.





Sötaste svägerskan med sina underbara systrar ❤

torsdag 4 juli 2013

....

Ni vet när man mår sjukt bra, livet leker och man plötsligt vaknar till liv i duschen gråtandes som ett litet barn?! Då mår man verkligen inte bra, inte alls faktiskt....



onsdag 3 juli 2013

Idag har jag:




Ätit frukost bestående av stekt ägg med ost, paprika och fetaost.




Kört bil.




Hängt med min homie Jake.




Dregglat över brors sjukt snygga teckningar och planerat en ny arm till mig!




Tyckt synd om Uno som nu är kul lös.




Gullat med den finaste jag vet ❤




Skrattat åt bror som tvunget skulle fota Unos tomma påse.

Hejdå!

tisdag 2 juli 2013

Allsång på riktigt!

Nej inget Skansen, Liseberg el Gröna Lund! Jag tänker slå mig ner på en filt, ha en kär vän vid min sida, testa nya Black Tower Rose och lyssna på Bonnie Tyler i Växjö.

Fattar ni??? Bonnie freakin' Tyler!!!!!! I lilla Växjö!!!! Kommer bli kanon!

.......synd bara att det är 2v kvar.....



måndag 1 juli 2013

Ok, jag erkänner....jag är en periodare....

Jag vill, jag gör, jag vill inte, jag skiter i allt!

Allt går i bergodalbana här. Jag kommer på att jag måste blogga, lägga upp bilder på instagram och hinna med livet. Jag läser bloggar, kollar instagram och gillar men hinner inte med resten. Det som är viktigt knuffas åt sidan men ändå finns där gott om dötid....

Iaf så har vi hunnit med att grilla i mindre regn i fredags, Köpenhamn i lördags och middag hos sväronen igår!

Kläderna har varierat från blod och knogjärn till nitar


Har varit osminkad och ett par minuter senare har jag kommit på att jag älskar min nya foundation och min nya rouge


Även kommit på att ha fläta när håret är blött innebär att efter 20h så är håret lite lockigt och ser bra ut när det ät nersläppt och ovårdat!



Nästa steg som ska tas idag är ut i köket för att fixa och äta lite sen off to wörk.

Imorgon tar vi tag i den sociala biten och åker till Malmö, sen är det fix och trix inför kommande helg och kanske mitt i allt hinner jag med att pussa på min godsak



Ja inte bara Frej utan även min man ska få lite kärlek oxå! ❤