tisdag 29 oktober 2013

Nööj ajjfåån!

Efter galet många svordomar, precis exakt som varje gång jag byter, så är nu lilla ajfån fäm ess igång här hemma. Så det där med att sova kan jag nog lägga åt sidan!!











Fingeravtryck inställt-check! Å japp, denna gången blev det en guldig el champagne istället för vit.

Tycker ni det är konstigt att jag är rädd för stormen?

Jag är 19, sitter på mitt jobb som telefonkommunikatör åt dåtidens Comviq i Strömsnäsbruk. Flera av mina kollegor jobbar oxå åt Stena Line, dom får flera samtal och jag hör hur dom meddelar resenärer att båtarna är inställda pga storm.
Jag och min ena kollega PA går ut och röker, det blåser rejält, lyktstolparna svajar rejält av vinden.
-Oj, vad det blåser, inte konstigt ni får meddela att båtarna är inställda! Vi skrattar lite och säger att det är snart över.

Runt 17 slutar jag, säger hejdå till mina kollegor och ska gå till bilen. Vinden har nu tagit i ordentligt och jag får nästan kämpa för att komma bort till bilen. "Jaja, bara jag kommit in i bilen så är det lugnt iaf" tänker jag och fortsätter. Jag hoppar in i bilen, kan nästan svära på att jag spelar Flogging Molly på stereon. Jag har den nya jackan som jag fått sy i en ny ful, brun dragkedjan i på mig.

Jag lämnar parkeringen, kör ut ur Strömsnäsbruk och precis efter skylten ligger första trädet på vägen. Jag missar det precis och fortsätter köra. Efter en stund får jag stanna då det ligger ytterligare ett träd och det står två män med motorsågar och sågat för fullt för att få bort trädet från vägen.
-Vart ska du hän?
-Osby
-Då kan du nog vända igen för jag tror inte du kommer så långt.
-Äsch jag chansar!

Jag kör en bit till men blir ståendes då ytterligare ett träd ligger över vägen. Nu kommer det en bil till och han stannar så vi kan prata. -Det är avspärrat bakom oss oxå nu så vi kommer nog inte längre!
Plötsligt dyker en traktor upp, med flera killar och motorsågar. Dom sågar och slänger bort träden och jag och mannen kan sakta men säkert fortsätta i vars en bil mot våra mål.
Sen tar det stopp, killarna med motorsågarna har sågat sig igenom en hel del träd och är nu framme där två andra bilar varit stående.
-Vi tar oss tillbaka nu igen och ni kommer inte längre på denna vägen. Följ efter oss istället.
Jag får upp mobilen och slänger snabbt iväg ett sms till dåvarande sambon "Fullt av träd på vägen men jag är på väg hem!"

Farbrorn som är längst fram i ledet av bilar tvekar en sekund för länge att följa efter traktorn med motorsågarna och plötsligt står vi fyra bilar på rad och en massa fallna träd framför oss. Jaja, det är väl bara att vänta en stund till!

Det är kolsvart ute och jag hör ett jäkla brak, men jag ser inget. "Då var det nog inte så nära..."
Av någon anledning måste jag nu backa lite, bilarna framför har oxå backat. Lägger i backen och backlyset tänds. Ca 1,5m bakom min bil ligger en gigantisk trädstam!! Jag blir väldigt illa till mods, lyckas skicka iväg ett sms till sambon igen "Jag är rädd!"
Det brakar till igen och denna gången landar en trädtopp 1 m från min bildörr. Paniken stiger sakta men säkert och jag undrar vad fan som händer!

Radion är igång i bilen, jag hör någon från räddningstjänsten säger att brandstationen i Strömsnäs är öppen ifall folk vill ha sällskap och inte sitta själva, polis, brandbilar och räddningstjänst är ute och hjälper till för fulla muggar!!

Farbrorn i första bilen är ute och yrar och kollar på träden och hans fru kommer och sätter sig hos mig för att jag lite ska vara själv.
-Han kan se och höra åt vilket träden faller, säger tanten.
"Pucko" är min enda tanke.
Sen sätter sig även farbrorn i bilen hos oss.

Från ingenstans brakar det till och ett stort träd faller över min motorhuv. Grenarna skrapar mot rutan och det låter som att hela framrutan spricker
Jag spricker i full panik och kastar mig ut ur bilen.

-Är du ok? Blev du skadad?
En kvinna i bilen framför skriker för att kolla att jag är ok.
-Jag är ok men nu vill jag bara hem, svarar jag mellan tårarna.

Ett nytt brak hörs och sen ser jag hur trädet faller mot mig. Det går sakta men ändå i en rasande fart. Jag slänger mig i diket bredvid bilen som står framför min. Trädet landar över taket på bilen och nu kommer kvinnan, hennes dotter, dotterns vän och mannen jag träffade tidigare ut i full panik.
Vi kurar alla ihop oss i diket, dotterns vän är 12 år, hon kryper in i min famn. Jag säger hela tiden till henne att allt löser sig, vi är snart hemma, men innerst inne gråter jag och tänker bara på min familj. Jag är totalt livrädd och det känns som att livet börjar passera i revy framför mina ögon.

-Min man och hans vänner är på väg, säger kvinnan. Det är deras motorsågar vi hör.
Det äldre paret börjar tappa hoppet och kvinnan tappar humöret av allt negativt det äldre paret vräker ur sig.
-Min man kommer, tror ni han skulle lämna mig och vår 9 åriga dotter här?!
Paniken växer hos alla men samtidigt försöker vi vuxna hålla oss lugna för barnen!

Långt om länge är motorsågarna framme vid oss. Jag hoppare in i bilen hos kvinnan med barnen, hennes man hoppar in och kör oss hem till dom. Som tur är bor dom i närheten.
-Du kommer inte hem ikväll och din bil kommer ingenstans. Så självklart sover du hos oss inatt!
-Tack det var snällt, säger jag med låg röst men det enda jag vill är att komma hem.

Väl hemma sätter vi oss vid köksbordet. Filtar runt oss alla och vi får plocka fram lite mackor att äta. Alla telefonledningar är av, så jag kan inte på något sätt meddela min familj var jag är. Vi pratar lugnt och stilla om allt, 12 åringen är fortfarande uppkrupen i min famn. Plötsligt skriker hon utbildning full panik efter sina föräldrar. Vi gör allt vi kan för att lugna och trösta henne.

Barnen lägger sig efter en stund, båda är lugna och har fått prata om vad dom känner efter allt.

Nu är det bara vi vuxna kvar. Då känner jag att jag inte alls är vuxen och tårarna rinner för fullt. Jag vill verkligen bara hem!
Långt om länge är jag lugn och vi kan gå och lägga oss. Vi hoppas alla att det lugnat sig under natten.

Kl 3 vaknar jag i full panik. Det åskar och blixtrat massvis och det smäller rejält. Ovädret är alldeles utanför dörren. Tanken som dyker upp är "dog jag inte av ett träd i huvet så tro fan att jag ska dö av blixten istället!"
Men jag hör hur allt drar vidare och till slut somnar jag igen.

På morgonen går jag upp och kollar ut. Jag inser att jag är bara strax utanför Strömsnäsbruk och har en bra bit hem till Osby. Familjens maskinhall har fått takpannor bortslitna och dom stora dörrarna hänger på sne. Vi samlas och äter frukost, pratar om gårdagen och konstaterar att det blåser fortfarande rejält.
-Ledsen men du kommer nog inte hem idag heller, säger kvinnan och jag känner hur tårar och illamående stiger inom mig.

Mannens bror kommer vid lunchtid och meddelar att vägen är röjd och min bil kan nu flyttas. Vi åker bort, jag sätter mig i bilen och vrider om nyckeln. Lilla Toyotan startar som inget hänt och jag kör sakta hem bilen till familjen. Jag vågar inte köra helt ensam hela vägen till Osby och familjens granne har varit inne och lovat att köra hem mig senare.
Dagen släpar sig fram, jag tappar modet och tror att grannen glömt bort mig. Plötsligt knackar det på dörren, och inkommer mamman och pappan till 12 åringen. Hon blir hysterisk, både av glädje och av rädsla från gårdagen. Jag känner en enorm besvikelse över att det inte var jag som blev hämtad men är ändå glad för den lilla tjejen....

Kvällen kommer och det är kolmörkt ute igen. Långt om länge kommer grannen. Jag kramar familjen och tackar så mycket för allt, vi byter telefonnummer och vi bestämmer att vi ses snart igen iom jag lämnar min bil hos dom.
Grannen är äldre, han frågar hur jag mår och hur allt gick igår. Jag svarar så gott jag kan men jag längtar galet mycket hem. När han släpper av mig utanför lägenheten känner jag hur gråten stiger i halsen, jag tackar för skjutsen och nästan springer in i trappen. Väl innanför dörren pustar jag ut och tårarna rinner för fullt.

28h tog det att komma hem. 28h då ingen i min familj visste var jag var el hur jag mådde el om jag levde. 28h då jag inte ens själv visste om jag skulle komma hem el inte. Gudrun förstörd en hel del både för mig och för andra.

Någon som fortfarande undrar varför jag var livrädd igår när det stormade?




måndag 28 oktober 2013

God morgon ❤️

Sitter uppkrupen i soffan med en kopp kaffe och lyssnar på blåsten utanför.
Får väl gå och göra vid mig om en stund, det är dax för jobb idag, så jag håller tummen att tågen går som dom ska. Som det ser ut nu så drabbas vi inte än av den värsta stormen iaf!

Dagarna har sprungit förbi, torsdagen spenderades på jobb, fredagen delades in i jobb och fika, lördagen blev ett födelsedagsfirande och igår blev det en ren slappedag!

Ny vecka nu med nya tag. Ser framemot nya fånen som ska skickas idag och tänker försöka fylla så mycket jag kan med massa positivt ❤️



måndag 21 oktober 2013

Gästinhopp

Tjaa vad ska man säga?! Jag är ju bäst helt enkelt.
Idag var dom lite kort med personal på gamla jobbet, ni vet bageriet där mor min numer är arbetsledare. Så vem ringer man? Jo hon som kan allt :)

Så idag blev det minsann ett litet inhopp på bageriet. På min lediga dag och allt.

Dock känns det att man sprang in och ut genom frysen. Handledsskydden har varit på hela kvällen och nu luktar jag väldigt mycket voltaren....




Vännerna i nöden, kan hända vi får umgås imorn igen!

söndag 20 oktober 2013

lördag 19 oktober 2013

Kors




Lämnade ut ett hängsmycke igår. Ett kors i silver med 2st svarta diamanter.
Texten är stämplad och sedan oxiderad.
Skissen är allt enl kundens önskemål och ett sådant här som är ca 50mm*35mm kostar 2000kr

Trevlig lördagskväll på er!

05:25

.....och jag har varit vaken sen 04:00
Anledning: halsbränna efter gårdagskvällens sushi samt en galen mensvärk.
Vill helst just nu: sova!!!!




onsdag 16 oktober 2013

En vanlig morgon men ändå lite ovanlig

5:45, klockan ringen och jag väljer att snooza. Hans klocka har redan ringt, han har varit uppe och startat kaffebryggaren och lagt sig ett par minuter till i sängen. Han går upp, jag drar mig lite till. "Kaffet är upphällt" Kollar fb snabbt sen går jag upp.
Vi sitter tillsammans och dricker kaffe, pratar om gårdagens fotboll och retar oss på Tilde och Peter på TV4.

Han gör sig i ordning, vi säger hejdå, ses imorgon.

Jag tar en kopp kaffe till, sätter mig i soffan och spelar upp mina liv på candy crush, både på fånen och paddan.
Efter lite fb, instagram, bloggläsning och spel beslutar jag mig för att hoppa träningen idag, orken försvann i helgen, och hoppa direkt i duschen istället.
Efter duschen packas jobbväskan, tågen kollas så dom är i tid sen klär jag på mig. Ut i köket, 2 mackor med banan får bli dagens frukost.
Beslutar mig för att än en gång testa om jag orkar ha håret utsläppt så hårfön och plattång åker fram.
Tar på mig sista tröjan, kollar att allt är packat, tittar på klockan och inser att äntligen slipper jag sitta och bara vänta av tiden, för idag jobbar jag mitt första pass på nya schemat. Det innebär att jag börjar 3h tidigare och kommer få mer tid att planera min dag men min brukare.
Helt enkelt, en jävligt bra idé av min man :)



måndag 14 oktober 2013

Det blir aldrig som man tänkt....

Jag hade tänkt skriva om helgen i Danmark. Men på bussen hem ikväll fick jag beskedet att mammas äldsta och en av hennes bästa vänner gått bort.
Vi visste om att det skulle ske för hon var väldigt sjuk.

Men det gör faktiskt ont ändå, det gör jävligt ont....





torsdag 10 oktober 2013

PysselPattsy

Min brukares "almanacka" är nästintill färdig och jag ville bara visa er resultatet:



Jag skriver verkligen absolut inte så fint som jag önskar att jag gjorde men detta duger tycker jag. Vi kan se veckodag och vi kan se vem som jobbar. På den tomma vita biten ska jag med whiteboardpenna skriva datum och månad, men pennan är inte inköpt än....

Funderar allvarligt på att fixa något liknande hemma sen, kanske.....

tisdag 8 oktober 2013

Träningsvärken från helvetet!!

Idag har jag så enorm jävla ont i triceps, skuldror, axlar och rygg. Största problemet är att orka dra upp byxorna efter toa-besök...
Anledningen heter hemmaträning med Tapout XT.

Jag blev helt såld på TV-shop och kände genast köpbegär. Dock har jag faktiskt inte betalt en enda krona....

Har klarat av första veckan och med risk att jinxa allt nu, jag känner mig vråkduktig!!
Idag var det vila på schemat, en vila jag först tänkte hoppa över eftersom vi ska spendera hela helgen i Danmark och därför blir det ingen träning på lördag.
Men efter att knappt orkat ta mig upp ur sängen idag så insåg jag ganska snabbt att det fick bli vila iaf!!

Dagen har återigen fått spenderats i verkstan, äntligen känner jag att jag mår bra och alla pusselbitar faller sakta på plats och jag känner att stenarna ramlar bort från mig! :)

Idag tog jag tag i en beställning jag fick innan jag flyttade hem och öppnade egen verkstad. Beställningen har legat och skräpat, kunden har inte heller ansträngt sig speciellt för att få sitt smycke men idag så jäklar i den blev det både tillverkat, slipat och polerat. Det som återstår är fattning av 6 diamanter och en faktura till kunden :)

Imorgon blir det jobb som assistent och förhoppningsvis blir almanackan klar!
Hepp!



söndag 6 oktober 2013

Vid denna tiden om söndagar så ligger jag i sängen!

Helgens jobb är över, fick jobba lördag till söndag denna helgen. Med ett nytt schema på ingång så var det faktiskt bra att få prova på en lördag :) Jag har tidigare bara jobbar fre-lör el sön-mån så det var intressant att se våra lördagsrutiner :)

Ligger nu i sängen med mannen och tvn, låt oss blicka tillbaka på min vecka:
Måndag-dog ihjäl mig av väntetid på sjukhuset, men hittade nödkola!


Tisdag-äntligen fick jag jobbat i verkstan igen!


Onsdag-jobbade och lagade världens godaste fiskgratäng


Torsdag-sjukhusbesök igen! Nästa gång blir 14/10....


Fredag-verkstadsdax igen!!!


Hämtade ut paket....


....med glasbubblehalsband från Karins konstgrepp!!!!!!!!


Stal inte riktigt för jag fick mammas kokbok....


.....för vi skulle göra fläskpannkaka.


Lördag och söndag-varit på utflykt med min brukare för att införskaffa attiraljer till mitt pyssel som ska bli en almanacka till h*n


Å nu som sagt är jag sängliggandes! God natt!

torsdag 3 oktober 2013

Laxgratäng och lite bajs....

Jag säger ju allt som oftast att jag inte lagar mat. Men sen har vi ju den här biten med att jag jobbar hos en handikappad som inte kan laga mat. Så då är ju jag tvingad att laga mat.
H*n älskar min matlagning och det är ju väldigt skoj att höra. Dock inte så skoj att jag vill laga mat varje dag, nejnej det är mannens lott här i livet!

Men igår, då jäklar i min låda, då överraskade jag tom mig själv!!! Laxgratäng med saffransås, asså maaaj gaaaad vad gott det blev!!! Vi åt så vi höll på att storkna!!!!
Kan villigt erkänna att jag klappade mig själv på axeln fleeeera gången och tackade Hemmets Journal för att dom placerade just denna maträtt på framsidan och fick mig på fall!




Sen har vi det här med bajs..... Jag säljer väldigt dyrt sådant till min bror tydligen. Måste vara grymt exklusivt!



onsdag 2 oktober 2013

Mitt bidrag till Rosa Bandet 2013








Allt känns så mycket bättre!

Igårkväll när jag kom hem så var jag verkligen helt slutkörd men jag somnade med ett leende på läpparna. Jag var helst färdig efter en hel dag i verkstan!! Som jag längtat!!


Det var så otroligt skönt att sitta i verkstan, känna mig lite stel i ryggen efter att inte riktigt få till rätt arbetsställning, ha kramp i fingrarna och filmärken i naglarna! Allt sånt jag absolut inte tycker om egentligen men som hör till verkstan.
Första beställningen på bröst blev klar, vilket passade bra nu när det är oktober och Rosa Bandet-månad igen!

Ett silverkors blev slipat och polerat och tillsammans med en vitguldsring försvann det iväg till min eminenta fattare.

Små, små tunnlar, 4mm, blev tillverkade i silver till hjärtat.

En julklappsbeställning blev påbörjad och räknas vara klar relativt snart! :)

Helt enkelt så hade jag en kanonbra dag! ❤️