fredag 31 januari 2014

Nr 29-30-31

Nr 29: Hepp! Dagens middagstips.

Hahahahaha hysteriskt kul att just jag ska tipsa om mat! Jag som verkligen tycker det är sjukt tråkigt att laga mat mest för att jag är värdelös på att experimentera med kryddor. Så allt smakar paprika och vitlök.
Men min brukare fullkomligt älskar min mat och mitt hjärta tycker oxå om när jag väl gör mat. Så någon gång, absolut inte nu, kanske jag blir vuxen och börjar laga mer mat.

Något som iaf gått hem och är gott är: mamma Monas pasta!

Ta en himla massa grönsaker ni tycker om, jag brukar ta:
-gurka
-tomat
-färska champinjoner
-minimajs
-broccoli
-paprika

Stek bacon (om du vill!), släng ner grönsakerna i järnet och när dom är lagom varma/mjuka häller du på grädde, salt, peppar och när det fått gosa ihop sig så avslutar du med att röra ner en äggula!

Koka valfri pasta och antingen rör ner den i såsen el ha den vid sidan om.

Sen avsluta allt med att ÄTA :)



Nr 30: En grej jag är himla bra på.

Jaha, vad är jag bra på?!
Asså jag kommer verkligen inte på något! Jag är nog såhär halvbra på mycket men har ingen egenskap som folk bara "Vi ringer Pattsy för hon är grym på detta!!"


Fast jo, jag är sjukt bra på att få in rövhål i mitt liv, jag är även kallad idiotmagnet! :)



Nr 31: Den bästa fikan är ju som vi alla vet...

....den som avnjuts med goda vänner. I goda vänners lag finns det verkligen ingen dålig fika. Även om det är kalori/sockerbomber på hög nivå el bara en kopp kaffe/te så är den bäst sålänge man har en god vän vid sitt bord! ❤️



Så, detta var sista inlägget på listan. Nu är det min egna hjärna som får hitta på saker att skriva om och det blir nog bra ska ni se! :)


Saker jag kommer på mig själv med:

* När något är tråkigt så skjuter jag på det så länge jag bara kan! Listan jag började på för att verkligen blogga varje dag känns nu som ett dumt måste och därför skjuter jag på det. Inte för att listan är dum utan snarare för att det börjar bli svårt att komma på svar!


* När någon jag tidigare tyckt om inte längre är någon jag tycker om, då blir dom ett tomt skal. Jag tar bort människan där inne och plötsligt är dom bara sitt yttre. Ett skal: tjockt, smalt, fult, vackert, irriterande, högljutt, lågmält, blekt, tatuerat, piercat, stornäst skal. Personen jag kände finns inte utan jag gör dom till skal.
Det verkar vara mitt sätt att hantera det dåliga...


* Jag tar på mig 1000 roliga saker att göra, upptäcker att tiden inte räcker till och plötsligt har jag inte gjort något av det som var tänkt!


* Jag köper dyrt kaffe på Espresso House när har likväl hade hunnit brygga 3 koppar och hälla upp i termomuggen innan jag satte mig på bussen till mamma!


* Jag planerar att köpa nya skor, fast att mina Nike och Salomon är alldeles perfekta att träna inne och ute i. Men det blir aldrig för många skor och jag har ju faktiskt friskvårdsbidrag via jobbet!


* Jag planerar hur jag vill ha det i lägenheten fast jag aldrig tar tag i det. Störst anledning till det är att vi pratat om att kanske flytta, men vi blir aldrig färdiga att kolla efter något nytt!


* Jag längtar efter en ny skidsemester med all mysig snö samtidigt som jag längtar efter vår och Tjeckien och mcväder!


* Jag funderar skarpt på att utbilda mig till något, yogalärare låg varmt om hjärtat tills jag så att det kostar nästan 30000kr..... Som läget är nu har jag andra saker att spendera 30000kr på, något som jag verkligen, verkligen, verkligen vill och hoppas och önskar blir av inom det närmsta. Jag hatar att vänta och våndas!


* Jag tar aldrig riktigt tag i träning pga ovanstående önskning.... Fast jag vet att jag mår betydligt bättre av att svettas och kämpa än att ligga hemma på soffan och gråta ihjäl mig till Greys Anatomy!


Så nu, nu är det ute! Nu kanske jag ska ta tag i allt istället för att bara komma på mig med att putta undan allt! :)


tisdag 28 januari 2014

Saker jag absolut inte känner för idag:

Jobba!!

Det är absolut inte det att mitt jobb är tråkigt, min brukare är störtskön men det passar verkligen inte mig att börja och sluta 13:30! Jag blir sjukt trött och även om det påpekas från alla håll och kanter att jag har sovande jour så sover man inte. Jag behöver nog helt enkelt jobba dagtid, mån-fre, och få ha helg och kvällar som alla andra.

För jag vägrar tro att min trötthet beror på att jag håller på att bli sjuk!!



Nr 27-28

Nr 27: Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela i ett band....

....så väljer jag nog Slipknot! Anledning: jag hade drömt mardrömmar för all evighet för jag tycker deras masker är sjukt läskiga!!! Men dom har en del låtar som letar sig in i hjärtat och bara är galet bra! ❤️

Annars hade jag nog valt Foo Fighters. Ren och skär kärlek! ❤️


Nr 28: Kolla! Här är en bok jag vill o-tipsa om.

Asså jag är verkligen helt slut på böcker nu så här lämnar jag blankt!



söndag 26 januari 2014

Nr 22-23-24-25-26

Åååååå har helt enkelt inte tagit mig tid till detta men nu minsann:

Nr 22: Kolla! Här är en favoritbok från min bokhylla.




Oki, jag valde 2 mest pga jag vet inte riktigt vart nr 3 är!
Nora Roberts är fantastisk med sina mysiga romaner. Just dessa "Pärlor från månen", "Havets safirer" och "Solens diamanter" handlar om syskonen Gallagher på Irland. Dom är fristående så man måste inte läsa alla 3 men dom är väldigt söta så jag fastnade såklart. Kärlek, trolldom och Irland: helt underbart helt enkelt!

Nr 23: Hepp! Dagens musiktips.

Seether!! Asså helt fantastiska Seether! Lyssna, njut och framförallt ÄLSKA "Tonight"!!!!

http://youtu.be/sCzdecygpmg

Nr 24: En grej jag borde ta tag i.

Min träning! Och mitt företag!!

Träningen har jag kickat igång lite med 2-3 pass per vecka, fick är jag fortfarande väldigt snabb med att avboka för minsta lilla! Så skärpning på mig!!

Företaget, jo bokföring och allt inför årsbokslutet är kirrat så nu ska jag bara ta tag i mina beställningar.... Jobbet stjäl alldeles för mycket tid från mig... :)

Nr 25: Kolla! Här är en bild från mitt kök.




Nyligen städat, min(!) matlagning på spisen och nepp, jag har inte orkar ta ner mina julgardiner! Det snöar ju ute nu?!

Nr 26: Den bästa frukosten är ju som vi alla vet...

....fruktsmootie!! Sjukt gott om jag får säga det själv och även om jag inte orkat göra en på länge så är jag grymt nöjd med min nya julklapp som hjälper mig


Litta turkisk yoghurt, frusna hallon, banan, kiwi, apelsinjuice och liiiiite ingefära sen jäklar i den kan man sparka igång dagen!!!

onsdag 22 januari 2014

JAG VET!

Jag vet att 60min träning är bättre än inget el till och med 30min är bättre än inget. Men just idag var det inte alls motiverade att gå till gymmet, jag ville bara kräka på det!

Men jag gick dit, sitter nu i soffan och har inte kommit in i duschen och ska snart åka och jobba.... Det känner jag inte heller för idag faktiskt. Jag vill bara krypa ner under täcket igen...



tisdag 21 januari 2014

Dagens mest otippade:

VI har varit på gymmet! Och med VI menar jag mig själv och min sambo!!!! Wooohooo, trodde aldrig den dagen skulle komma!



Nr 21: En grej som får mig att vilja vråla HIGH FIVE! i vardagen

Eeeeehhh ja, nu får jag verkligen tänka till på alla sätt och vis!

Hmmmm, jo tips från folk! Asså bra tips. Som Mirijam när hon tipsade om att kolla upp massörer och kiropraktor som tar frikort. För nu när jag ändå har frikort så kan jag ju se till att utnyttja det till fullo! :)

El när någon går mot strömmen och bara är ironisk på alla sätt och vis på Facebook och inte bara klagar och gnäller på sin vardag. Det har blivit lite för mycket "tyck-mest-synd-om-mig-hela-tiden" på fb.....

Då, då vill jag vråla! :D


måndag 20 januari 2014

Nr 20: Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela huvudrollen i en film...

Nu var vi här igen. Under pistolhot så skulle jag väl spela huvudrollen i en skräckfilm eftersom jag verkligen inte kan se en skräckfilm utan att ligga i fosterställning, gråta som ett barn och drömma mardrömmar för alltid!

Men skulle jag få välja annars så väljer jag Morgan i Cutthroat Island! Geena Davis som pirat?! Åååå snyggo!! Jag vill väl oxå vara pirat!!!





söndag 19 januari 2014

Nr 19: Kolla! Här är ett fynd jag gjorde en gång.




För mig innebär fynd att jag handlat på rea! :) Har aldrig lyckats med några loppisfynd då jag i princip aldrig är på loppis och är jag det så tycker jag ändå det är dyrt!

Så mitt ena fynd jag lyckats med är minsann att just precis när jag var ute efter ny vinterjacka så lyckades vi helt oplanerat köra till Väla just den dagen det var jackrea i alla affärer! Så minsann, snyggingen ovanför fick följa med hem och dessutom var den 500kr billigare än tänkt! :)

Så fyndar jag!

Nr 16, 17 och 18

Nr 16: Kolla! Här är en bild från mitt sovrum.




Just nu så är klädhögen liiiiten vid min sida av sängen, den är fortfarande obäddad då vi suttit i vardagsrummet och tittat på tv, spelar på våra paddor, druckit kaffe och ätit frukost en låååååång stund idag!



Nr 17: Den bästa osten är som vi alla vet....

....mild ost! Stark ost med massa hål i och som bränner på tungan är det värsta jag vet. Tacka vet jag en mild Gouda, Edamer el Herrgårdsost! El en gräddig sak som tex Port Salut!
Så det slutgiltiga svaret är alltså: en mild ost!



Nr 18: Hepp! Dagens filmtips.

FROZEN el FROST på svenska. Så söt och så Disney! Tråkigt är dock att Disney har fått en förkärlek att trycka in så många sånger dom bara kan!

Men den är söt och bäst är Olaf och Sven!

Finns bl.a. på swefilmer!








onsdag 15 januari 2014

Nr 15: En grej som gör mig vansinnig i vardagen.

Här finns det många!!

-Folk har verkligen inget vett!! Om man går på toa på Öresundstågen så ser man snabbt att dörren öppnas och stängs med en knapp. Men det är fanimej ingen som har vett att trycka på knappen för att stänga toadörren när dom är klara och går ut! Hur svårt ska det vara??

-Folk som inte plockar upp hundbajs efter sina hundar!! Det är oki om man är i en skog men fan inte mitt i stan el i ett löparspår!! El idioter som tar upp bajset med en påse sen slänger påsen i naturen!! Hur svårt ska det vara??

-Folk som inte fattar att snuspåsar ska kastas i soporna och inte i askfat, ölglas/flaskor/burkar el bara spottas ut precis där man står!! Hur svårt ska det vara??

Ska jag fortsätta?!



Nr 14: Om jag blev tvingad (under pistolhot) att byta liv med någon i en tv-serie

Om det nu är under pistolhot så innebär det ju att jag byter liv med någon jag absolut inte vill, el?!

Just nu är jag tokig i One Tree Hill och den jag definitivt inte tycker om är Rachel så där måste jag bli tvingad till att bli henne.

Annars så hade det varit gulligt att vara Peyton men just nu är jag mer en Brooke Davis.

Väljer vi från en annan serie så känner jag ju inte direkt för att sitta i fängelse så under pistolhot kan jag nog tänkas byta liv med Piper Chapman i Orange is the new black.



måndag 13 januari 2014

Just ja!

Kommer ni ihåg bilden jag lade upp med mina bokade gympass?!

Jag avbokade ju i lördags, skyller på väldigt lite sömn, inte pga en snarkande sambo utan mer att jag blev verkligen inte sovtrött!!!!

Men idag, japp då gick hon minsann dit!

Får se om jag orkar fortsätta el blir en pösmunk snart igen....


Nr 13: Kolla! Här är en bok som jag tycker är ful...




Omslaget på denna boken är fruktansvärt tycker jag. Det är inget som lockar och definitivt inget jag själv skulle köpt!

Men nu råkar det vara så att svärfar känner författaren och han fick boken. Men han läser inte gärna utan lyssnar hellre på ljudböcker medans jag är tvärtom! Så japp, jag har läst den. Tror tom jag skrivit om det innan....

Men iaf, den är ful!

söndag 12 januari 2014

Söndag

Så nu är helgens projekt färdigt!


Gardiner till varenda fönster på jobbet sydda och färdiga att hängas upp imorn när jag kommer dit!

Nu får vi se vad som händer här, blåste en hel del ute så en promenad kanske inte är lika skönt som att kasta sig i soffan och kolla på film....

Å om ni undrar så ja, jag avbokade gymet igår.....

Nr 12: Hepp! Dagens tv-tips.

New Girl och Blacklist.

Tv-serier som är helt klart värt att spana in.

New Girl är ju bara så underbar med Jess som helt galen och hennes 3 sambos är alla konstiga på vars ett sätt!

Sen Blacklist är bara bäst!



Nr 11: Den bästa grönsaken är ju som vi alla vet...

...PAPRIKA!

Så sjukt snygg eftersom den finns i olika färger och sen att den gula och den röda är godast och gult och rött är skånska flaggan gör det bara bättre! :)

Sen att jag inte åt röd paprika förrän en gammal vän berättade att röda grönsaker är bra för immunförsvaret!





fredag 10 januari 2014

Dax igen?!

Kolla! Jag tänkte minsann försöka ta tag i min träning igen!


(bara för att jag bokat betyder det inte att jag kommer göra det, men det är jobbigt att avboka så mest troligt går jag väl dit.....)

Nr 10: Kolla! Här är en bok som jag tycker är snygg.




El ja en och en, jag väljer faktiskt alla "Fifty Shades"-böckerna. Jag tycker dom är snygga, enkla och dom fångar på något sätt ögat så att dom blir intressanta och man vill läsa dom.

Sen att dom faktiskt är bra oxå, det är ju ett plus i kanten! :)

torsdag 9 januari 2014

Nr9: En grej jag skulle vilja vänja mig av med.

Åååå här finns nog en hel del men just idag så känner jag att det hade varit läge att vänja mig av med att bita ihop käkarna så det gör ont i tänderna när jag är irriterad/argt koncentrerad. För huvudvärken idag är inte att leka med känner jag!!!

Må ni alla ha en bättre dag än mig, utan huvudvärk!



Nr8: Om jag blev tvingad (under pistolhot) att hångla med en författare...

...så hade jag nog valt Liza Marklund. Varför? Jo jag tycker hon är konstig och eftersom det ska vara under pistolhot så kan jag ju inte välja någon jag tycker om, eller?!



onsdag 8 januari 2014

Nr7: Kolla! Här är en bild på stället där jag oftast sitter när jag bloggar.

Det blev inget inlägg igår för jag hade tänkt vara så galet rolig och ta en bild på ajfånen men sedan läste jag rubriken igen och då stod det ju inte "Kolla! En bild på stället där jag oftast bloggar" utan där ska ju finnas med ett SITTER oxå! Så dumt!

Iaf så bloggar jag i princip vart jag än sitter iom jag gör det via fånen men när jag är på jobbet så undviker jag det. Visst jag kan göra det på natten på jobbet men då sover jag precis som alla andra vardagliga människor.

Just nu SITTER jag iaf på tåget och skriver:


Så det får bli bilden för inlägg 7 :)

tisdag 7 januari 2014

Jag tror jag glömde att det var vi!

Mitt i allt kaos som just nu finns här så glömde jag nog bort att det är vi! Jag har kanske varit för egoistiskt, kanske tyckt mest synd om mig och bett alla rikta uppmärksamheten mot mig!
Vilket faktiskt är fel, för det är vi! Det är oss det handlar om, OSS! Inte jag, inte han utan vi!

Så igår tog vi en dag bara vi, och det var skönt! Det var han, det var jag och det var bara vi.

Precis så som det ska vara ❤️



måndag 6 januari 2014

Nr 6: Hepp! Dagens boktips.

Fredrik Backman är verkligen galet bra och har man inte läst "En man som heter Ove" så bör man göra det! Och har man läst den så tycker jag absolut att man även ska läggs tid på "Min mormor hälsar och säger förlåt"

Faaaaaantastiska böcker och jag är glad att sväronen lyssnar på ljudböcker och sen köper inbundna el pocket-varianterna till mig.

Ove fick jag i födelsedagspresent så den blev utläst i april och mormor fick jag i julklapp. Alldeles underbar bok och den fick mig att skratta, gråta, må dåligt och må bra. Är tacksam att jag kunde gömma mina riktiga tårar i den nu över nyår!

Fredrik Backmans böcker-lätt värda att läsa!



söndag 5 januari 2014

Nr 5: Det bästa snackset är ju som vi alla vet...

....galet svårt att bestämma!

Men jag måste nog ändå säga lakrits med yoghurtöverdrag och salmiakpulver på. Finns ibland naturgodiset men inte av alla märken, kommer inte på just nu vilket märke som har dom!

Sen cashewnötter med sourcream-krydda är ju oxå galet gott, dom kan man trycka i sig mängder av och sen kanske man vill kräka lite.... :)

Vissa dagar kräver helt vanliga lättsaltade potatischips och då har jag en favorit som jag hittat i Tjeckien, blå potatischips med havssalt på!


Mmmmmmmm nu blev jag sugen på naturgodis och blå potatischips..........

lördag 4 januari 2014

Nr 4: Kolla! Här är en bild från mitt vardagsrum.




Läget just nu här hemma är att vi håller på att tvätta undan allt från semester så det som inte kan torktumlas får hänga i vardagsrummet. Sen i pauserna i hockeyn så plockar jag ner tomtarna så en del julstök kan tas ner i källaren när jag ändå ska byta i tvättmaskinen och torktumlaren.

Annars så lagar vi mat samtidigt som det är hockey och då slinker minsann en öl ner oxå!

Hyllan ska förhoppningsvis en vacker dag dö lite och delar av den åker istället UPP på väggen. Men vi får väl se när det blir, lovar en ny bild då :)

fredag 3 januari 2014

Nr 3: En grej jag skulle vilja lära mig

Grej och grej, räknas språk som en grej?! Isåfall vill jag lära mig holländska. Inte bara prata utan hela alltet med skriva och läsa oxå.

Kanske ska jag ha det som mål, att till sommaren ha börjat lära mig så att jag kan öva här ner sen? För nu är det inte mycket lönt eftersom vi åker hem om bara en liten stund. Men kanske finns det tid och pengar så det blir en liten semester här nere i sommar oxå.


Annars skulle jag vilja lära mig att snickra. Så jag kan få tummen loss och göra något åt alla mina projekt i lägenheten..... :)

torsdag 2 januari 2014

Nr 2: Om jag blev tvingad (under pistolhot) att tatuera in ett citat från en låttext i svanken…

Åååå maaaaaj gaaaad, detta är ju jättesvårt!
Nu har ju jag förvisso redan en tatuering i svanken, el ja ett helt gäng stjärnor som går runt ryggen och fram på magen så jag får ju i så fall göra ett litet tillägg med en text.

Först tänkte jag vad som helst med Håkan Hellström iom att det skulle vara under pistolhot men sen kom jag på att naaaj, inte ens då skulle jag sätta något på min kropp som förknippas med honom. För jag är definitivt äntä imponerad av honom!!

Så ja, jag kanske hade valt "Here comes the story of the Hurricane" från Hurricane av Bob Dylan. Fast jag hade nog kunnat tatuera in det ändå utan pistolhot, faktisk :)



Nr 1: Kolla! Här är en bild jag gillar som jag hittade i min telefon

För att skingra tankarna från annat så hakar jag på en lista jag hittade hos Katta som hon hittade hos Onekligen

Så som rubriken säger:


Mitt alldeles egna hjärta med mitt alldeles egna andra hjärta.

Lillfis gör mig extra varm inombords och hjärtat gör mig extra varm och lycklig när han bara sådär kelar och gosar med Frej.

onsdag 1 januari 2014

Vi inleder med feber

Redan igår smög sig febern på. Smärta i hela kroppen och halsen blev mer och mer tjock. Vid tolvslaget andades jag ut ett "äntligen", alla kramades, drack champagne och kikade på raketerna. Sen smög jag mig snabbt upp på rummet, kastade på mig pyjamasen och kröp ner i sängen.

Vaknade vid 9-tiden, 2 panodil slank ner och en snabb kopp te. Sen kom smärtan åter igen och jag kröp ner i sängen på nytt.

Vaknade igen vid 13-tiden, något piggare och 2 nya panodil intogs.

Är fortfarande vaken och för en liten stud. sedan blev det både byte från pyjamas till vanliga kläder och nytt nagellack på. Känner mig fortfarande långt ifrån ok men det är inte bara febern som hjäper till med det.

I väntan på kvällsmat, som idag blir smörgåstårta eftersom vi bara åt en igår, blev det lite snacks i vanlig ordning


Nu får gärna allt det positiva för 2014 börja, för även om man säger att det som inte dödar det härdar så börjar jag bli trött på att vara ledsen och nedstämd. Jag vill verkligen bara att 2014 ska bli ett bra år och det jag kan styra själv ska jag försöka göra bra men sen allt det andra, ja det kan inte gå mer än åt helvete men snälla, bara låt allt funka detta året! ❤️