fredag 8 juli 2011

....

Kära herr statsminister.

Tänk er följande senario:

En kvinna är på väg till sitt jobb då en man närmar sig henne och griper tag i hennes arm. Hon får honom att släppa och går vidare.
Kvinnar tappar sin cykel och är i färd med att plocka upp tidningarna som fallit från hennes cykel när samma man kommer fram till henne igen och börjar ställa frågor, frågar efter hennes namn och om hon är från stan. Hon säger sitt förnamn och bekräftar att, ja, hon kommer från stan.
Mannen säger då att han vill ligga med henne och upprepar sig flera gånger. Kvinnan förklarar för varje gång att hon inte är intresserad.
Mannen grepar tag i henne och släpar iväg henne samtidigt som han säger: "Antingen knullar jag dig eller så dödar jag dig. Jag har en kniv på mig"
Därefter slår han henne och upprepar vad han vill med henne.
Han släpar med sig kvinnan till baksidan av ett hus, urinerar, slår kvinnan igen och sedan tvingar henne att utföra oralsex. Han drar sig ur efter någon minut, går och urinerar igen för att sedan tvinga kvinnan på nytt att utföra oralsex.
Efter detta lägger han sig över henne och utför en vaginal våldtäkt. När han är klar drar han upp byxorna och skyndar från platsen.

Mannen döms till 3 år och 6 månaders fängelse samt utvisning till Eritrea där han kommer ifrån. Dock avslås utvisningen och staffet sänks till 3 år pga Amnesty:

"Oavsett vad man har begått för gärningar finns det ett absolut förbud mot att skicka tillbaka en
person till ett land där han skulle komma att riskera tortyr"

Mannen har rymt från fängelse i sitt hemland där han skulle avtjäna ett straff för krigsvägran och hade mycket troligt blivit torterad ifall han blivit utvisad från Sverige.

Men kära herr statsminister, tänk dig nu att kvinnan i detta sammanhang är din fru. Eller ännu värre, din dotter.
Är det fortfarande synd om mannen ifall han hade blivit utvisad och utsatt för tortyr???


Mannen befann sig i samma stad som kvinnan med anledning av att hans flickvän var på sjukhuset och utförde en abort.

26 april i år blev en kvinna utsatt för en mycket brutal och rå våldtäkt i Eskilstuna. Misstänkt gärningsman? Samma som begått ovanstående våldtäkt.
Hans namn är Henok Werie Fre och är nu efterlyst, misstänkt för våldtäkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar