onsdag 12 december 2012

När vi lär barn att hata...

Hörde först idag talas om inlägget på facebook som Natashja Blomberg skrivit till H&M ang deras tröjor med tryck på TuPac. Herre min jösses vilket rabalder det blivit. HÄR är länken till hennes egna blogg ang detta.

För er som inte hänger med, TuPac var en rappare som blev dömd och har suttit inne för våldtäkt.

När blev det ok att skriva "hoppas du blir våldtagen", "tjockis, hoppas dina barn blir våldtagna", "skjut dig själv", "dränk dig själv" etc. etc.?

Vi kan själva sitta och säga att barn är elaka och vi kämpar mot mobbning på alla håll och kanter i detta landet för att ingen ska få växa upp i misär men ändå är det ok att skriva såhär på facebook?? Till en människa som ställer en fråga till en klädjätte om hur dom tänkte?

DET ÄR INTE OK!!!

Vi lär barn att hata genom vårt agerande. 
Nu verkar dom flesta vara just barn som slängt ur sig kommentarerna, något dom aldrig skulle vågat göra i ett möte ansikte mot ansikte mest troligt, men det är fanimej inte ok överhuvudtaget!

Vi lär barn hata genom allt vi själva säger och gör. Säger vi att mat är äckligt, att vi hatar grönsaker, ja då hatar barn också det. Säger vi att man ska hata ett visst lag inom sport, ja självklart säger barn samma sak och agerar precis som vi! NÄR SKA VI FÖRSTÅ ATT DETTA INTE ÄR OK????

Blir så jävla förbannad! Men visst, fortsätt lära barn att hata och sen hyckla med hur jävla duktiga ni är genom att ni hjälper till att reagera och agera mot mobbning!

IDIOTI!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar