måndag 30 september 2013

Dagens återbesök:

Hann inte äta lunch/middag innan läkarbesöket som hade över 1,5h väntetid trots att jag hade en bokad tid 15:15

Hittade dock en nödkola i väskan så jag överlevde:


Efter att ha konstaterat att det blir ytterligare ett besök på torsdag åkte jag hem och fick äntligen kvällsmat:



söndag 29 september 2013

Ibland vill man bara ha lite bekräftelse





Strålande höstiga söndag!

Väntar på tåget som ska ta mig till jobbet. Solen strålar för fulla muggar och det är kalla vindar. Riktigt höstiga och det känns skönt på något vis. Jag kan stå ut med regn och rusk på hösten men visst föredrar jag sol och kalla vindar.

Läkarbesöket i fredags blev inte det sista. Återbesök imorgon igen. Fick inga nya mediciner utan kör på med dom gamla. Det börjar se bättre ut och det känns betydligt bättre.
Det tråkiga är att ingen kan svara på varför el vad det är som orsakat problemen. Och jag vet att när det väl är borta och "botat" så kommer det fortfarande inte finnas svar på vad och varför.
Men man får väl glad för det lilla, jag är ju snart frisk...


Fredagskvällen på jobbet spenderades med att maila ut och fixa ett förslag på nytt schema. Jag är faktiskt grymt nöjd över hur jag fick ihop det, och övergången från gammalt till nytt kommer bli så jävla snygg och smidigt! Jag är bäst helt enkelt! (så alla kan ju hålla tummen imorn att chefen godkänner mitt förslag, alla anställda har till 99% godkänt det!)

Gick ut och tog en öl med kärleken igår, vi firade lite...





Woohooo, vi har nu bara våra egna hojar i vårt garage ;)

Förklaring och så finns nog i ett gammalt inlägg :)

onsdag 25 september 2013

Samlar vuxenpoäng!

Läkarbesök nr 3 avklarades idag. Dock inga positiva besked, ytterligare en ny medicin insatt och denna gången är det kortison som är tillagt. På fredag är det dax att träffa läkaren igen och då är jag uppe i frikort på läkarbesöken OCH på mediciner.... Inga roliga vuxenpoäng men men, jag har iaf lyckats med något....

Ligger nerkrupen i sängen nu med Pippi-flätor, så vetifanken om jag känner mig så vuxen.... Har mest ont och känner mig trött eftersom jag inte har ork att hålla ögonen öppna efter all medicin...



Håller tummen att allt är bra till fredag iaf....

måndag 23 september 2013

Paniken!!

Jag kan inte med ord beskriva paniken som infinner sig om kvällar och nätter. Det känns som alla ögonfransar vänder sig inåt el att jag fått ett ton grus i ögat och minsta blinkning hugger som små svärd in i ögat. Tårarna rinner, jag droppar mina antibiotikadroppar, sköljer med linsvätska och snurrar. Till slut somnar jag av ren och skär utmattning.

Imorse var ögat totalt igensvullet. Sköterskan på CSK tyckte synd om mig, hon hade lagt märke till mig direkt hon hade börjat.

Resultatet är inte bättre utan sämre, fick en droppe utbytt mot en annan och även en återfuktande gel utskrivet idag. Droppen känns bättre men gelen är pisskassvärdelös!!!

Att vila är inte att tänka på fast jag är trött och knappt orkar ha ögat öppet för det gör galet ont. Paniken börjat bli outhärdlig!!!!
Håller tummen att allt ser bättre ut på onsdag då det är dax för nytt återbesök...


söndag 22 september 2013

Helgen som blev åt helvete fel!

Hej! Här sitter jag med mina pupiller


I fredags var det dax för den helt vanliga linskontrollen som görs 2ggr/år. Men det slutade inte som vanligt men ett hejdå, ses om 6månader, utan det slutade med en remiss till ögonläkaren i Kristianstad.
Väl där konstaterades det någon form av infektion i ögat, antingen bakteriell el något föremål i ögat. Så nu droppas det 15ggr/dag med 3 olika droppar. 1 som förstorar pupillen galet mycket och som är muskelavslappnande och 2 som är antibiotika. Imorgon 8:15 är det återbesök på sjukhuset och jag hoppas innerligt jag slipper mer medicin. Dropparna gör galet ont, ögat rinner konstant (både pga tårar och medicinerna) och dom smakar fruktansvärt illa!!!

Så en helg som skulle fyllas av underbart jobb i verkstan blev istället en helg fylld av ögondroppar och ljusskygghet.....

Men nu håller vi tummen att morgondagen blir bra!

fredag 20 september 2013

TÄVLING!!!!

Jag älskar när Suzan har sina tävlingar och visst, jag är sent ute men fram tills imorgon pågår en ny tävling,  DENNA!!

Så jag är med och tävlar litta :)


Har äntligen gjort 10 dagar i sträck på jobbet, även om inte allt varit dygnspass så har jag fått sätta mig på tåget för att ha möte på mina "lediga" dagar. Dagens absoluta höjdpunkt är att jag ska krypa in i verkstan och tillverka hängsmycken och förhoppningsvis skicka iväg lite för steninfattning.

Gårdagens träning känns i armarna idag, vem hade kunnat tro att piska med rep skulle vara så jobbigt?! ;)



Gymet har fått hem en sånhär och igår testade jag för andra gången. Nu har nästan alla tillbehör kommit och som sagt, dom dära repen var inte och leka med!!!
Får fortfarande sparka mig i röven för att verkligen ta mig till gymet men jag hoppas att jag kan komma över tröskeln och verkligen fortsätta..... Det är mer än välbehövligt....

Iaf, ni missade inte att jag länkade till tävlingen överst va??? Annars länkar jag HÄR oxå :)

tisdag 17 september 2013

Livet består av jobb!

Just nu är jag galet dålig på att uppdatera min blogg. Jobbar hela tiden känns det som och då finns det inte mycket jag kan skriva om dessvärre...

Idag är det möte igen så dag 8 utav 10 ska strax göras och sedan bockas av!

Sitter nu med morgonkaffet och tittar på TV4:s morgonprogram samt funderar på hur dax jag ska hoppa på tåget. Har turen sen att min ena kollega ska till Hässleholm och hämta ut sina glasögon så jag slipper fundera på tåg hem :)


Lyckades experimentera ihop en galen god middag på jobbet i söndags så det är väl snart dax att sluta säga att jag inte lagar mat 😏


Bytte ut fullkornspastan mot färsk spenatfylld pasta och slängde i stekt bacon för att få det lite "köttigt" Galet gott!!

fredag 13 september 2013

Att komma i balans

Ni vet när man känner att man är lite ur banan, obalanserad och ett litet kaos omger dig? Då kan det vara skönt att testa på lite olika saker för att försöka komma in på rätt spår igen.

Tidigare i år gick jag steg 1 och 2 i en tarotkurs. Jag har dock inte haft tid att sitta med korten själv men tillsammans med Sonja, min alldeles egna häxa, åker korten fram alltsom oftast. Hon utför även healing och i måndags åkte jag hem till henne. Hon ville balansera mina chakran, jag tyckte det lät helfestligt och är inte sen att låta Sonja testa alla sina kunskaper på mig.
Tydligen var 3 av mina chakran helt stängda men hon öppnade upp dom. Efteråt lade vi både änglakort och tarotkort mest för att vi kunde :)

Gällande min balansering, mjaaaa jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Jo jag känner mig nog bättre inombords el? Vilket fall som så var det iaf väldigt skönt att bara få vara hos Sonja, hämta energi och visst hon satte fingret på saker hon inte visste.

Nu har vi mysteriet med Isis och ett rött hus med stor trädgård, omgivet av ett stengärde :)




Sen är det kanske inte konstigt man är lite i obalans med tanke på hur denna och nästa vecka ser ut gällande jobb:



onsdag 11 september 2013

Utanpå och inuti

Utanpå är allt som vanligt. Jag bygger upp en fin fasad, jag ler, jobbar, tränar, är social och allt ser ut precis som det ska. Jag läser mina böcker, kände mig ledsen när alla "Fifty shades" var slut. Jag kollar på mina serier och oturligt nog har jag plöjt igenom "Orange is the new black" så nu hoppas jag få tar i nya "Hart of Dixie", "Arrow" el "Once upon a time"

Men inuti, bakom fasaden ligger bara spillror. Jag känner mig mest ensam i hela världen fast min kärlek ligger bredvid i sängen och min närmsta familj finns där när jag behöver dom.
Tårarna rinner utan att jag kan kontrollera det, har konstant ont i magen, alldeles precis där jag inte ska ha ont. Kanske har jag alltid haft värken men den är mer påtaglig nu, kanske känner jag plötsligt efter?!
Jag får ingen ro, jag har ont och jag känner mig som en hög med patetiska känslor. Fast jag vet att jag får känns såhär så tillåter jag mig inte att må dåligt fullt ut. Jag pratar inte om det för ingen behöver veta. Jag låter allt äta upp mig inifrån.
Men för var dag av osäkerhet/ovisshet blir det sprickor i fasaden...





❤❤❤

torsdag 5 september 2013

På rätt håll??

Sitter i soffan med morgonkaffet och tittar på nyheterna. Bredvid mig har jag sista boken


som jag redan läst mer än hälften av. Så det är rätt enkelt att lista ut vad jag sysslade med igår efter att jag ringt in vår vikarie på jobbet och beslutat att stanna hemma för att inte ge min förkylning till min brukare.

Vännerna idag heter näsdukar, salva och nässpray.


Jag trycker i mig paracetamol med jämna mellanrum men tror allt att jag sovit bort en stor del av förkylningen för jag är inte alls lika spänd i hals och käkar som igår. Tror att jag somnade senast 21:30 igår och blev väckt av hjärtat 6:15 för att dricka kaffe men kom inte upp förrän 6:30, alldeles precis när han skulle gå.

Gör allt jag kan för att bli frisk, längtar ihjäl mig till imorgon då vi äntligen rymmer iväg för en helg som består av bara "vi"

Nu blir det lite läsning sen om ork finns så kanske det blir verkstan en sväng!

onsdag 4 september 2013

Kryper in i min bubbla

Förkylningen håller ett järngrepp om mig. Röda ögon, narig/rinnande/igentäppt näsa och en något ömmande hals. Huvudvärk och ont i käken. Tröttheten infinner sig på morgonen och under dagen men när det är kväll så är jag plötsligt inte trött. Har sovit inatt iaf, när jag äntligen somnade.
Känner mig snuvad på planerad gymtid, såg så mycket fram emot att skärpa mig med träningen. :(

Men jag gör vad jag kan för att bli frisk så jag och min man kan fly verkligheten till helgen. Glömma allt, släppa allt och bara vara oss och bara tänka på oss. Det är vad vi just nu behöver! ❤


tisdag 3 september 2013

Vigselring


















Avbokad träning men dock en vigselring

Förkylningen slog till med buller och bång! Var inne på att träna styrkepasset men inte kondition men insåg efter ett tag att all träning fick avbokas...

Istället blev det ett besök till Bokia för inhandlande av bok 2 och 3 i "50 nyanser"-serien.
Natten har varit bedrövlig, mensvärk som hade fått pyramidbyggarna att verka små töntar, halsen som krånglat och näsan som runnit el varit helt igentäppt! Tillråga på allt, en sambo som haft ryggont och kunnat sova utan slötittat på tv.

Men även om natten var hemsk så blev det verkstan och alldeles strax har en vigselring vuxit fram. Bilder kommer i nästa inlägg!

Hepp!



söndag 1 september 2013

Jobb och festival-helg

Söndagskväll. Jobbar precis som alltid varannan söndag. Kändes inte helt ok igår men nu spelar det inte så stor roll :)

Fredagen blev jobb, sova, lördagen jobb sen åkte jag och hämtade bajby. Off to Knislinge och Helgeåfestivalen it was!!!

Hängde med donnan;


Även känd som Darth Vaders oäkta och okända syster;


Mest uttittad av alla var självklart pappa men vid detta laget är det ingen i familjen el bekantskapen som är förvånade....;




Blev glatt överraskad av att Fritte, Bamse, Anna, Thomas och Erik plötsligt dök upp! :)

Mest besviken blev jag över att ha missat D-A-D på fredagen och att the Hives ställde in på lördagen men men, sånt som händer.

Träffade många gamla och fina vänner, såg passa pack som jag kunde varit utan och hade en grymt trevlig kväll med päron, kärlek och vänner!


Efter två dagars halsbränna verkar det nu gått över i rent halsont så 1 piggelin och 2 koppar honungste har slunkit ner. 1: jag ska undvika socker, 2: jag HATAR honung!!!
Men jag tänker hålla mig frisk för jag har ju massa egentid inbokat på gymet!

Dagens plus: tjejen som aldrig lagar mat har idag lyckats kocka ihop kalops! Woop Woop!